RYWAL RHC ROMÂNIA’s Privacy Policy and GDPR Regulations

Politica de confidențialitate

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE

 

Versiune actualizată la data de 15.06.2018

 

La Rywal securitatea datelor dvs. este importantă pentru noi. Prezenta Politică de confidențialitate prezintă ce date prelucrăm cu privire la dvs, modul în care le prelucrăm și în ce scopuri, precum și ce drepturi aveți cu privire la datele dvs.

 

CINE SUNTEM

RYWAL RHC ROMÂNIA S.R.L. (”Rywal”) este o societate cu sediul în Braşov, str. Calea Făgăraşului nr. 59, standurile 60-67, jud. Braşov, România înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului Braşov sub nr. J08/165/2013, având cod unic de înregistrare RO 31179110.

Email: romania@rywal.ro, Tel: 0368/100.127; Fax: 0368/100.128

Pagina noastră de internet este: www.rywal.ro (”Site-ul”).

Această Politică de Confidențialitate se aplică datelor pe care le colectăm despre dvs când utilizați pagina noastră de internet indicată mai sus, precum și când comandați produse din gama de produse Rywal sau intrați în contact cu noi prin intermediul paginilor noastre existente pe rețelele de socializare, precum Facebook, LinkedIn, Twitter, Google Plus sau Istagram.

GDPR

CE DATE PRELUCRĂM, DE UNDE LE AVEM

 1. Date furnizate de dumneavoastră

Majoritatea datelor pe care le prelucrăm cu privire la dvs sunt furnizate de dvs în mod direct, precum:

 • Date de identificare și date de contact: nume, prenume, email și număr de telefon, date furnizate atunci când ne contactați prin intermediul formularului de contact disponibil pe Site, când comandați un produs de la noi sau când îl achiziționați direct de la sediul sau de la unul din punctele noastre de lucru;
 • Date de livrare, respectiv adresa la care doriți să vă livrăm produsul comandat și numele companiei, dacă adresa de livrare este aferentă unei persoane juridice;
 • Bancă și date de cont bancar, în caz de retur a produsului achiziționat de la Rywal;
 • Conținut pe care îl generati prin intermediul Site-ului nostru, respectiv mesajele pe care ni le transmiteți prin intermediul formularului de contact existent pe Site sau pe email, precum și conținut pe care îl generați prin intermediul paginilor noastre existente pe rețelele de socializare, precum Facebook, LinkedIn, Twitter, Google Plus sau Istagram. În situații precum atunci când dați “like” paginii Rywal sau postărilor noastre, când ne transmiteți mesaje sau când postați comentarii, date precum numele dvs de utilizator, imaginea/poza sau conținutul mesajului vor face obiectul prelucrării. Totodată, rețelele de socializare în cauză este posibil să ne permită accesul în mod automat la anumite informații pe care acestea le colectează cu privire la dvs (ex: conținut pe care l-ați vizualizat sau la care ați dat ”like” sau informații despre clipurile publicitare pe care le-ați vizualizat, etc.).   
 1. Date furnizate de către terți

Atunci când comandați un produs din gama de produse Rywal de pe site-ul www.emag.ro, societatea Dante International S.A., care deține eMAG, ne va transmite următoarele date cu privire la dvs: nume, prenume, telefon, adresa de livrare și adresa de facturare, în cazul în care aceasta diferă față de adresa de livrare. Totodată, în cazul în care veți înregistra o solicitare de retur pe site-ul eMAG, acesta ne va furniza și numele băncii și datele contului bancar în care doriți să facem restituirea prețului produsului, respectiv numele titularului de cont, dacă indicați o altă persoană pentru a primi plata.

Datele pe care le furnizați pe eMAG vor fi prelucrare de eMAG conform proprieri politici de confidențialitate. Pentru a afla mai multe în acest sens, vă rugăm să consultați politica de confidențialitate eMAG disponibilă pe site-ul www.emag.ro.

În cazul în care ne vom extinde activitatea și pe alte platforme de comercializare de produse online, vom primi datele dvs necesare pentru onorarea comenzii și din partea respectivelor platforme.

 

ÎN CE SCOPURI ȘI ÎN CE TEMEI PRELUCRĂM DATELE DUMNEAVOASTRĂ

Vom prelucra datele dvs doar atunci când legea ne permite și doar pentru scopurile declarate sau pentru alte scopuri, dacă acestea sunt compatibile cu scopurile inițiale. Cel mai frecvent, vom folosi datele dvs în următoarele situații:  

 1. Pentru onorarea comenzilor și soluționarea solicitărilor dumneavoastră

Acestea includ:

 1. pentru a răspunde cererilor dvs de ofertă, atunci când ne solicitați detalii cu privire la prețul unui anumit produs;
 2. pentru procesarea comenzilor dvs, respectiv pentru validarea, expedierea, facturarea și livrarea comenzilor către dvs;
 3. pentru soluționarea anulărilor precum și a oricăror altor solicitări pe care ni le adresați cu privire la produsele comandate sau la comenzile transmise;
 4. pentru procesarea cererilor de retur formulate conform legii și returnarea contravalorii acestora;
 5. pentru a vă contacta în legătură cu comanda dvs sau cu solicitările pe care ni le adresați;
 6. pentru a vă presta alte servicii pe care ni le solicitați, incluse în aria noastră de activitate;
 7. pentru a putea face dovada soluționării comenzii dvs

Temeiul care stă la baza prelucrării de date în scopurile de mai sus, conform Regulamentului, este încheierea și executarea unui contract. De asemenea, în anumite situații, prelucrarea se va face pentru îndeplinirea obligațiilor legale ce ne revin, conform legislației fiscale și contabile sau a altor prevederi legale aplicabile.    

 1. Pentru a asigura securitatea sistemelor pe care le utilizăm

Din când în când, vom utiliza anumite date pentru a testa performanța și securitatea sistemelor noastre de stocare a bazelor de date, prin realizarea de teste, operațiuni de întreținere sistem și suport. De asemenea, vom putea utiliza datele pentru a face analize și estimări, cu scopul de a ne îmbunătăți serviciile pe care le oferim clienților noștri și produsele pe care le comercializăm.

Aceste acțiuni vor fi realizate în baza interesului legitim de a asigura securitatea sistemelor pe care le utilizăm pentru prelucrarea și stocarea de date, informații și documente, cu scopul de a asigura protecția adecvată a acestora, și, respectiv, în scopul de a îmbunătăți serviciile și produsele pe care vi le oferim.

 1. Pentru organizarea de campanii de promovare

Din când în când, vom organiza campanii de promovare a produselor și serviciilor noastre prin derularea de diverse operațiuni de marketing, cum ar fi oferirea de produse sau servicii cu titlu promoțional.

În funcție de timpul de campanie desfășurată, este posibil ca pentru anumite campanii să prelucrăm datele dvs, cum ar fi nume și prenume, pentru a putea derula campania în condiții conforme.

Astfel de prelucrări se vor realiza în baza interesului nostru legitim de promovare a activității comerciale pe care o desfășurăm și nu vom prelucra date care exced scopului prelucrării respective.

 1. Pentru transmiterea de comunicări comerciale de tip newsletter

În cazul în care ați achiziționat un produs din gama de produse și servicii Rywal, dorim să vă ținem în continuare la curent cu ofertele pe care le avem la produse și servicii similare din gama noastră de produse, prin transmiterea de newslettere periodice pe email cu privire la ofertele noastre. Vă vom informa despre această posibilitate pe email și vă veți putea opune unei astfel de comunicări comerciale prin simpla accesare a butonului de dezabonare inclus în email.
În acest caz, transmiterea de astfel de comunicări comerciale se va realiza în baza unui interes legitim al Societății de promovare.

De asemenea, orice vizitator de pe Site are posibilitatea de a opta pentru primirea pe email de newslettere privind produsele și serviciile noastre, caz în care vom prelucra datele dumneavoastră în baza acordului dvs expres de a vă abona la astfel de newslettere și de a vă fi prelucrate datele în acest scop.

Vă puteți dezabona oricând de la primirea de astfel de comunicări comerciale prin simpla accesare a butonului de dezabonare inclus în fiecare dintre email-urile noastre prin care transmitem comunicări comerciale.

 

INEXISTENȚA UNUI PROCES DECIZIONAL BAZAT EXCLUSIV PE PRELUCRAREA AUTOMATĂ, INCLUSIV CREAREA DE PROFILURI

Rywal NU utilizează datele dumneavoastră pentru a crea profiluri prin mijloace exclusiv automate sau pentru a lua decizii ce vă pot afecta, exclusiv în baza unor prelucrări automate a datelor dvs.

 

CU CINE ÎMPĂRTĂȘIM DATELE DUMNEAVOASTRĂ

Prestatori de servicii externi

În anumite situații, Rywal apelează la contractori externi pentru îndeplinirea anumitor activități în numele său, precum pentru asigurarea serviciilor de contabilitate sau asistarea în organizarea de campanii de promovare, atunci când e cazul. În acest scop, vom împărtăși diferite date persoanele ce vă aparțin împuterniciților Rywal pentru a le permite îndeplinirea sarcinilor ce le revin conform instrucțiunilor noastre.

Companii afiliate

În anumite cazuri, vom putea împărtăși sau permite accesul la datele dvs societății Rywal Sp. z o.o., companie-mamă a Rywal RHC Romania SRL, cu sediul în Polonia, având cod de înregistrare (REGON) 017180279. Astfel de operațiuni vor avea un scop intern administrativ, respectiv vor urmări îmbunătățirea serviciilor și a produselor pe care le oferim, prin realizarea de analize și evaluări ale serviciilor prestate și ale interacțiunilor avute cu consumatorii. Asemenea operațiuni nu se desfășoară cu titlu constant și nu reprezintă o practică la nivelul grupului Rywal.

Suplimentar, Rywal RHC Romania SRL stocheaza toate datele prelucrate prin mijloace automate pe servere din Polonia, administrate de societatea-mama Rywal Sp. z o.o.

Autorități publice și de aplicare a legii

Autorități publice centrale sau locale, precum și organele de poliție și alte agenții sau instituții publice vor putea uneori să ne solicite să le punem la dispoziție diverse date, inclusiv date ce vă privesc, cum ar fi detalii cu privire la plățile realizate de dvs. Aceste solicitări pot fi pentru o serie de scopuri, precum verificarea îndeplinirii obligațiilor fiscale de către noi, investigarea plângerilor, precum și în scopul de prevenire sau detectare a infracțiunilor, fraudei sau operațiunilor de spălare a banilor.

 

Conținut disponibil public

Conținutul pe care îl generați prin intermediul paginilor noastre existente pe rețelele de socializare, precum Facebook, LinkedIn, Twitter, Google Plus sau Istagram, în situații precum atunci când dați “like” paginii Rywal sau postărilor noastre sau când postați comentarii, date precum numele dvs de utilizator, imaginea/poza sau locul în care vă situați vor fi disponibile și vor putea fi vizualizate de oricine vizitează paginile Rywal existente pe rețelele de socializare. Dumneavoastră sunteți cel/cea care controlați la orice moment datele cu caracter personal la care putem avea acces prin intermediul setărilor existente pe rețeaua de socializare în cauză.

Orice transmitere de date în condițiile de mai sus se va face în situații concrete, limitat la obiectivul prelucrării și în conformitate cu prevederile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Rywal nu transferă datele dvs către țări terțe sau organizații internaționale situate în afara Spațiului Economic European.

 

CÂT TIMP STOCĂM DATELE DUMNEAVOASTRĂ

În funcție de scopurile prelucrării, datele dvs vor putea fi stocate perioade de timp diferite, astfel:

 • Datele incluse în documentele justificative care stau la baza livrărilor de produse către dvs, precum comenzile pe care ni le transmiteți împreună cu facturile aferente produselor achiziționate, sau cererile de retur vor fi păstrate o perioadă de 10 ani de la data închiderii anului financiar relevant, pentru a putea fi prezentate autorităților competente în cazul în care acestea le solicită.
 • Alte date, precum date prelucrate pentru a răspunde unei cereri de ofertă sau date prelucrate în cadrul campaniilor promoționale cu premii sau alte beneficii acordate câștigătorilor sau participanților vor fi păstrate o perioadă de 3 ani, pentru respectarea termenului general în cadrul căruia pot fi formulate plângeri sau reclamații.

 

CE DREPTURI AVEȚI

Drept de acces – aveți dreptul ca, în orice moment, să știți ce date prelucrăm cu privire la dvs precum și informații cu privire la modul în care vă prelucrăm datele.

Dreptul la rectificare – în cazul în care constatați că datele pe care le avem cu privire la dvs sunt incorecte sau incomplete, aveți dreptul, în orice moment, să ne solicitați rectificarea, respectiv completarea, datelor inexacte sau incomplete care vă privesc.     

Dreptul la ștergerea datelor (”Dreptul de a fi uitat”) – aveți dreptul de a ne solicita ștergerea datelor personale pe care le avem cu privire la dvs. Menționăm, însă, că dreptul de a fi uitat nu este un drept absolut, acesta aplicându-se doar în anumite situații.  Astfel, mai înainte de a da curs cererii dvs, o vom analiza și vă vom informa cu privire la rezultat.

Dreptul la restricționare a prelucrării – în anumite circumstanțe, ne puteți cere să restricționăm modul în care prelucrăm datele dvs. Aveți dreptul de a solicita restricționarea prelucrării atunci când aveți un motiv anume pentru a dori restricționarea. Acesta poate fi, spre exemplu, întrucât contestați exactitatea datelor pe care le prelucrăm cu privire la dvs sau contestați modul în care am efectuat prelucrarea.

Drept de portabilitate a datelor – în anumite situații, ne puteți solicita să transmitem datele ce vă aparțin către o entitate indicată de dumneavoastră.

Aveți dreptul a vă opune prelucrării datelor care vă privesc

În orice moment, aveți dreptul de a vă opune prelucrării datelor dvs cu caracter personal realizată în baza unui interes legitim, din motive legate de situația dvs particulară. Menționăm că exercitarea dreptului de opoziție nu va determina în mod automat încetarea prelucrării. O analiză va fi realizată cu privire la motivele pentru care vă exprimați opoziția, raportat la motivele care ar putea justifica continuarea prelucrării. Vă vom comunica rezultatul analizei noastre și măsurile pe care urmează să le luăm ca urmare a analizei realizate.

Atunci când prelucrarea se va realiza în baza acordului dvs expres, veți avea dreptul de a vă retrage la orice moment consimțământul cu privire la prelucrarea datelor care vă privesc.

 

PENTRU A VĂ EXERCITA ORICARE DINTRE DREPTURILE MENȚIONATE MAI SUS, inclusiv dreptul de acces la date, dreptul la opoziție sau la retragerea consimțământului, după caz, dreptul la rectificarea, la ștergerea datelor sau la restricționare prelucrării, vă rugăm să ne adresați o cerere prin completarea formularului electronic de contact existent pe pagina noastră de internet, la adresa http://www.rywal.ro/contact.html, sau să ne transmiteți o cerere pe email, la adresa romania@rywal.ro. De asemenea, ne puteți transmite o cerere scrisă la sediul nostru din Brașov, str. Calea Făgăraşului nr. 59, standurile 60-67, jud. Braşov.

 

AVEȚI DREPTUL DE A DEPUNE PLÂNGERE ÎN FAȚA UNEI AUTORITĂȚI DE SUPRAVEGHERE

În cazul în care considerați că prelucrarea datelor cu caracter personal care vă vizează încalcă prevederile legale în vigoare, fără a fi afectate orice alte căi de atat administrative sau judiciare, aveși dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere, în special în statul membru în care aveți reședința obișnuită, în care se află locul de muncă sau în care a avut loc presupusa încălcare.

 

 

 

Datele de contact ale Autorității de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal din România sunt următoarele:

Adresa:

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30 Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania      

Email:

anspdcp@dataprotection.ro

Telefon:

+40.318.059.211,

Fax:

+40.318.059.602

Website:

dataprotection.ro

 

LINK-URI CĂTRE ALTE SITE-URI

Site-ul nostru poate conține trimiteri către pagini de internet sau aplicații ale terților. Dacă accesați unul dintre aceste link-uri, rețineți că fiecare dintre ele va avea propria politică de confidențialitate. Nu controlăm aceste pagini de internet/aplicații și nu suntem responsabili pentru aceste politici. Când părăsiți Site-ul nostru, vă încurajăm să citiți politica de confidențialitate a fiecărei pagini de internet pe care o vizitați.

 

MODIFICAREA POLITICII DE CONFIDENȚIALITATE

Pentru asigurarea transparenței și pentru o informare cât mai corectă și completă cu privire la modul în care Rywal prelucrează datele dumneavoastră, vom revizui prezenta Politică de Confidențialitate constant, pentru a ne asigura că aceasta este actualizată și corectă.

Prezenta Politică de Confidențialitate a fost actualizată la data de 15.06.2018.

 

Vă rugăm să citiți cu atenție prezenta Politică de Confidențialitate. Pentru orice informații suplimentare sau întrebări cu privire la modul în care Rywal prelucrează datele dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați prin intermediul formularului de contact existent pe Site, pe email, la adresa romania@rywal.ro sau printr-o solicitarea transmisă la sediul nostru din Brașov, str. Calea Făgăraşului nr. 59, standurile 60-67, jud. Braşov.

 

*****